Mercatorprojektion – se det i et interaktivt kort

Mercatorprojektion giver et kort, hvor retninger og former er nøjagtige. Men der sker en forvrængning af størrelsen. Forvrængningen bliver forværret, jo længere afstanden er fra ækvator.

Mercatorprojektion

Mercatorprojektion

Mercatorprojektion er en cylindrisk kortprojektion. Den blev første gang fremstillet af den flamske geograf og kartograf Gerardus Mercator i 1569. Den blev standardmetoden ved fremstilling af kort til nautiske formål. Den kunne vise linjer med konstant sand pejling eller sand kurs som rette linjer. Disse er kendt som loxodromer eller kurslinjer.

The True Size Of

En ny web app kaldet The True Size Of er et interaktivt kort, som dens skabere, James Talmage og Damon Maneice, håber vil give folk en bedre forståelse af et lands sande størrelse. Ved at trække et land på tværs af kortet får den til at ændre størrelse og form i realtid, så du kan placere den ved siden af lande på andre breddegrader og sammenligne deres relative størrelser.

Perspektiv

Det er et simpelt værktøj, men vildt effektivt til at give et nyt perspektiv på størrelsen og formen af verdens forskellige landmasser.  Du kan prøve kortet her.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.