Lukning af apps for at spare på batteriet gør kun tingene værre

I den sidste uges tid, har både Apple og Google bekræftet, at lukning af apps gør du absolut intet for at forbedre batteriets levetid. Faktisk siger Hiroshi Lockheimer, VP of Engineering til Android, kan det gøre tingene værre.

5 tilstande

På iOS, for eksempel, er der fem forskellige tilstande en app kan være i på et givet tidspunkt. (Android setup ligner nok til at det ikke gennemgås.) Not Running er indlysende: Du har ikke startet app’en, og den kører ikke. Active er på skærmen og gør ting. Inactive er en overgangsfase, hvor den er på skærmen, men ikke laver noget, mens du skifter til noget andet. Background er, når app’en ikke er på skærmen, men fungerer, opdaterer dine e-mails eller henter de seneste tweets. Endelig er der Suspended, der er når en app er i baggrunden og laver absolut ingenting. Det ligger bare i hukommelsen.

Dvale

På både Android og iOS, styrer algoritmer hukommelsen. De vil lukke apps, der skal lukkes, typisk dem, der har været i dvale i et stykke tid eller bruger mere strøm eller hukommelse end de burde. De er også meget gode til at vide, hvornår du får brug for data, ønsker en opdatering, eller vil åbne en app igen. Apps, der allerede er i hukommelsen åbner hurtigere end at skulle starte fuldt op igen; Det er som at vække din computer fra dvale i stedet genstarte den fuldstændigt. Du er langt, langt bedre stillet ved at lade systemet arbejde for dig i stedet for at tvinge det til at genåbne og genstarte alt hver gang.

Hold op med at swipe

Hvis du vil spare på batteriet, er der masser af ting du kan gøre. Skru ned for skærmens lysstyrke. Sluk for opdatering af apps i baggrunden. Brug Energisparende funktion i iOS, eller aktiver Doze på Android. Slå deling af placering fra for apps, der ikke har brug for det (hvilket er en god idé, uanset). Men hold op med at swipe dine apps væk, fordi det hjælper ikke. Hvis noget, så gør det tingene værre.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.