Hi-Res Audio streaming fra Apple på vej til brugerne

Apple er angiveligt klar til at lancere ny audio-streaming i højere kvalitet  i 2016, ifølge kilder i industrien, som talte til Mac Otakara på weekendens Portable Audio Festival i Tokyo.

Hi-Res Audio

Hi-Res Audio

Ifølge flere insidere bekendt med Apple, hvis produkter er udstillet på PORTABLE AUDIO FESTIVAL 2015 har virksomheden udviklet Hi-Res Audio streaming op til 96kHz / 24bit i 2016.

Lightning kablet sammen med iOS 9 er kompatibel op til 192 kHz / 24 bit, men vi har ikke oplysninger om sampling frekvensen på Apple Music downloads.

Lightning

Rapporten hævder også at mange lydudstyrsproducenter er ved at forberede deres egne tredjeparts Lightning kabler i forventning om Apples bevægelse mod forbedret lydkvalitet.

Der har længe været rygter om at Apple har kigget på at indføre audio-formater i højere kvalitet til iTunes Store downloads og måske også Apple Music streaming. For halvandet år siden hævdede musik blogger Robert Hutton at Apple arbejdede på at udrulle lyd i høj opløsning til iTunes Store. Også Mac Otakara kom med lignende påstande om et HD audio-format og ny hardware blev planlagt til udgivelse sammen med iOS 8 senere det år.

Kvalitet

En endnu tidligere byge af rygter kom i 2012 efter Neil Young afslørede at han og Steve Jobs havde diskuteret ideer til at forbedre lydkvaliteten af iTunes Store-indhold. Young endte til sidst med at gå alene i et forsøg på at øge den digitale musik kvalitet ved at frigive hans Pono Player i begyndelsen af 2014.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.